zondag 15 februari 2015

laptoptas met extra ruimte

Voor mijn vriendin Els' verjaardag wou ik een laptoptas maken. Toen ik haar om de afmetingen van haar laptop vroeg kwam de reactie 'het zou wel handig zijn als mijn opname-apparatuur, gsm, portefeuille, blocknote, boterhammen....erbij zouden kunnen' Ik begon al te zweten en heb eventjes diep nagedacht over hoe het ontwerp er dan moest uitzien. Een beetje hulp en cava tijdens de bijeenkomst van de (S)Toffe Stiksters en het idee was geboren.
Het ontwerp komt uit het boek 'Mijn Tas', maar toen de tas af was bleek deze reuze tegen te vallen. Door het gewicht van de inhoud en de plaatsing van het hengsel trok heel de tas tegen. Ook de flap leek op niets. Neen, deze tas was niet wat ik verwacht heb.
Dus ben ik maar beginnen knippen en heb er wat aan moeten bricoleren (wat jammer genoeg wel zichtbaar is aan de binnenkant). Samen met Koen (die mee zocht naar een oplossing) is er uiteindelijk toch een mooie tas uitgekomen. Al haar gerief past er perfect in, dus uiteindelijk is de missie toch geslaagd. Ziehier het resultaat:
Een stevige tas volgens Paul

ziehier de jarige

 de laptop zit apart in een gewatteerde hoes en veel zijzakjes

 de tas past in het interieur (niet onbelangrijk)

2 opmerkingen: